www.rivierverruiming.nl
Downloads Kansen voor de Nederrijn Rivierverruiming is een initiatief van
icoon Download presentatie (2,5mb, voor deze presentatie heeft u acrobat reader nodig)
icoon Bekijk poster (0,2mb)
icoon Ruimte voor de Rivier
icoon Bekijk inspraakreactie (0,2mb, voor deze brief heeft u acrobat reader nodig)

Voor de Nederrijn tussen de Grebbeberg en Wijk bij Duurstede stelt de overheid in de PKB een aantal ingrijpende maatregelen voor, waaronder een grootschalige dijkverplaatsing én de inrichting van een speciedepot in de Marspolder bij Lienden.

Vanuit betrokken bewoners, het comité Marspolder, de gemeente Buren en anderen werd de vraag opgeroepen of er betere alternatieven te vinden zijn. Kan de verruiming van de rivier ook met andere ingrepen worden bereikt? Hoe kan de forse investering in veiligheid ook bijdragen aan de ruimtelijke ontwikkeling?

K3 Industriezand b.v. heeft (samen met haar partners Delgromij en Dekker) deze uitdaging opgepakt. Aan Jos Rademakers Ecologie en Ontwikkeling uit Maarn is opdracht verleend om een schets te maken van mogelijke alternatieven.

Het resultaat is samengebracht in een poster, die op schetsmatige wijzen een impressie geeft van de mogelijkheden. De schets is slechts één van de vele mogelijkheden. De schets is bedoeld als aanzet. Als aanzet waaraan wensen, ideeën en initiatieven vanuit de direct betrokkenen toegevoegd kunnen worden.

Dit project is uitgevoerd door Jos Rademakers Ecologie en Ontwikkeling, in opdracht van K3 Industriezand, Delgromij en Dekker Zandbaggerbedrijf.

De gepresenteerde visie en de door ons voorgestane ontwikkelingsmodus biedt tevens de ruimte om andere wensen en initiatieven vanuit de directe omgeving mee te nemen.

Jos Rademakers

www.houdsterdekker.nl
www.dekkervandekamp.nl